EddyCovariance mm

Helsingin yliopiston ilmakehätieteilijöiden artikkeleihin viitataan ahkerasti ympäri maailmaa. Kaikkiaan maailman siteeratuimpien tutkijoiden listalle ylsi 18 Helsingin yliopiston tutkijaa eri tieteenaloilta.

Yhteensä 18 Helsingin yliopiston tutkijaa on nimetty maailman siteeratuimpien tutkijoiden Highly Cited Researchers -listalle, kun edelliseen listaukseen nousi 10 Helsingin yliopiston tutkijaa. Listaukseen pääsevät ne tutkijat, joiden artikkeleihin muut tutkijat ympäri maailmaa ovat viitanneet eniten. Tämänvuotinen lista perustuu vuosina 2006–2016 julkaistuihin artikkeleihin.

Helsingin yliopiston viitatuin tieteenala on ilmakehätutkimus. Lähes puolet yliopiston viitatuimmista tutkijoista työskentelee akateemikko Markku Kulmalan johtamassa Ilmakehätieteiden keskuksessa (INAR). Listalle nousi tänä vuonna neljä uutta INARin tutkijaa. INARissa työskentelee viisi prosenttia geotieteiden siteeratuimmista tutkijoista maailmassa.

– Tämä osoittaa merkittävää kansainvälistä tieteellistä vaikuttavuutta ja johtajuutta. Olen tähän saavutukseemme erittäin tyytyväinen, Kulmala sanoo.

Kulmalan mukaan INARin tutkijoiden suurta osuutta selittää pitkäjänteinen tieteellinen työ ja infrastuktuurien kuten Hyytiälän SMEAR II -aseman kehittäminen sekä merkittävät uudet tutkimustulokset.

Highly Cited Researchers -listalle yksi Suomesta kaikkiaan 36 tutkijaa. Vain viitatuin prosentti maailman tutkijoista pääsee listalle. Tieteen laatua ja voimaa arvioidaan yhä useammin laskemalla ja analysoimalla tutkijoiden toistensa töihin tekemiä viittauksia tai vertailemalla yliopistoja kansainvälisesti.

Helsingin yliopiston tutkijat Highly Cited Researchers -listalla

Ilmakehätieteet